Domeinregistratie en Domeinhosting

Een domeinnaam is een uniek internetadres. Een domeinnaam bestaat uit minimaal twee delen, gescheiden door een punt. bijv 'mijnbedrijf.nl'. Een domeinnaam wordt slechts maar één keer uitgegeven. En het principe dat hierbij geldt, is: wie het eerst komt, die het eerst maalt.

Domeinregistratie is het vastleggen van een unieke domeinnaam waarna een jaarlijkse vergoeding voor deze registratie wordt berekend. Hierdoor verkrijgt iemand het alleenrecht een domein gedurende een bepaalde periode te gebruiken.

Zodra een domeinnaam is geregistreerd kunt u hier een website en/of meerdere e-mail adressen aan laten koppelen d.m.v. een hostingpakket.

(Web)hosting is het verhuren van schijfruimte voor uw website. U huurt in feite een gedeelte van een webserver met gebruik van de vereiste software om alle benodigde faciliteiten (e-mail, website, scripting, databases etc.) functioneel te krijgen.

Bij Bon-ICT hanteren wij het principe dat u zoveel mogelijk van de technologie gebruik kunt maken. Mede door onze servicegerichte instelling ondersteunen wij bij bijna alle mogelijkheden.

U kunt altijd contact met ons opnemen om te kijken welke vorm van hosting het beste bij u past.