Hard- en software

De afgelopen jaren hebben wij diverse systeemconfiguraties samengesteld. Van low budget oplossingen voor non-profit organisaties tot meerdere tientallen werkplekken en een aantal servers voor grotere ondernemingen. Het merendeel van onze MKB klanten let bij het inzetten van nieuwe automatiseringsoplossingen voornamelijk op het financiële gedeelte, hier zijn wij dan ook in gespecialiseerd.

Servers

Voor het technisch beheer en onderhoud aan bestaande servers, maar ook voor het samenstellen van nieuwe server-hardware bent u bij Bon-ICT aan het juiste adres. Wij vervangen server-onderdelen indien er sprake is van een defect of adviseren en installeren nieuwe hardware als uw server qua capaciteit moet worden uitgebreid (bijv. nieuwe hard-drives of meer geheugen). Dit alles wordt uiteraard uitgevoerd met zo minimaal mogelijk downtime voor de gebruikers (indien gewenst gewoon in de avonduren).

PC's en laptops

Als u voor uw bedrijf nieuwe computers, laptops of randapparatuur nodig heeft kan Bon-ICT daar natuurlijk ook in adviseren. 

Netwerken

Om uw computers, laptops en printers met elkaar te laten communiceren is een netwerk nodig. Voor een eenvoudige opzet is een modem of router (gateway), die door de provider geleverd wordt, voldoende.

In een uitgebreider netwerk kan er behoefte zijn aan meerdere bekabelde aansluitingen of beveiligde (WiFi) verbindingen. Al uw computers moeten op internet kunnen, maar hoe zit het met de verbinding van buitenaf naar binnen toe? Moet er vanaf buiten uw lokale netwerk ook ingelogd kunnen worden? Wat mag daarbij wel en wat niet?

Bon-ICT adviseert bij het aanpassen of aanleggen van uw data-netwerk. Indien gewenst kunnen wij het volledige beheer van uw netwerk uit handen nemen.

Denk hierbij ook aan :

  • Het leveren en installeren van modems, routers, firewalls en WiFi access points
  • Het aanleggen van databekabeling
  • Inrichten van WiFi Access Points voor uzelf of (beveiligd) voor uw gasten
  • Advies bij het aanvragen van internetlijnen
  • Advies bij het aanvragen van VoIP telefoonlijnen